V pondělí se můžete těšit na sluníčko na obloze, které budou chvilkami překrývat mraky. Teploty se vyšplhají jen ke dvěma stupňům Celsia. Po setmění přijde ochlazení na –1 stupeň. Nezapomeňte si čepice, šálu a rukavice. V tomhle období už to je nutná výbava Pražana, který nechce být nemocný. 

V úterý bude o něco ošklivější počasí. Na nebi přibude mraků a teploty klesnou na 1 stupeň Celsia. Na tento den si rozhodně naplánujte setkání s přáteli někde v teple u horkého nápoje. V noci navíc klesnou teploty na –3 stupně Celsia.

Středa bude nejmrazivějším dnem začátku týdne. Teploměry nenaměří více než 0 stupňů Celsia. Navíc bude stále zamračené nebe. A tak si pro lepší náladu pusťte do sluchátek při čekání na tramvaj nějakou veselou písničku. V noci očekávejte –2 stupně Celsia.

Ve čtvrtek si vezměte do práce deštník, nebo si jen ráno nedávejte takovou práci s úpravou vašich vlasů, protože byste mohli oplakávat hodiny strávené u zrcadla. Během dne by totiž mělo střídavě pršet. Teplota se vyšplhá až na 5 stupňů Celsia. Po setmění klesne na 2 stupně.

V pátek se i dočkáte sněhu, který bude střídat déšť. Teploty zase začnou padat na 3 stupně Celsia. Po setmění se zase udrží teploměry na 2 stupních, a tak v tento den při cestách nezmrznete. 

V sobotu už se deště bát nemusíte. Očekávejte jen občasné sněžení. Teploty nás ale nepotěší, protože se budou i nadále snižovat. Teploměry nenaměří více než 1 stupeň Celsia, v noci –1 stupeň.

V neděli na Štědrý den na nás konečně skrz mraky vykoukne sluníčko. Zdálo by se, že poslední den týdne bude nejideálnějším na procházku. Jenže má to háček. Teplota nepřesáhne 0 stupňů Celsia. A tak doporučujeme užívat si šimrání paprsků skrz okna. Po setmění očekávejte –3 stupně Celsia.

Podívejte se na vánoční tipy s Dagmar Honsovou:

Video
Video se připravuje ...

Počasí s Dagmar Honsovou – Počasí na vánoční stromeček Dagmar Honsová, David Vaníček, Lukáš Červený