„Návštěvníkům jsme chtěli tentokrát přiblížit rostliny, které možná doma sami pěstují, ale mnohdy ani netuší, odkud přišly,“ uvedl v rámci výstavy ředitel Botanické zahrady Bohumil Černý.

Nejenže se zájemci ve skleníku ukryjí před prosincovými mrazíky nebo nehostinným počasím, ale zároveň si budou moci prohlédnout třeba begonie, palmy, kaktusy nebo oblíbené masožravé rostliny. Expozice je k vidění od úterý do neděle v čase mezi 9 až 16 hodinou, ale už jen do 7. ledna příštího roku. Jelikož se Vánoce kvapem blíží, vedení Botanické zahrady zohlednilo i vánoční svátky a představilo nové suvenýry. „S koncem roku jsme rozšířili nabídku našich upomínkových předmětů. Chtěli jsme, aby byly nejen krásné, ale i užitečné,“ sdělil Černý.

Zážitek darem?

Kromě nejrůznějších dekorací, rostlin nebo předmětů, které je v zahradě možné koupit k podarování bližních, jim lze též nadělit i „zážitek“. Zahrada totiž nabízí dárkové poukazy na procházku zahradou v doprovodu školeného průvodce. Poukazy lze objednat na webu Botanické zahrady nebo přes mail.