V pondělí si do práce přibalte deštník. Během dne by nás měl sníh i déšť. Teploty se budou držet na 3 stupních Celsia. Po setmění klesnou teploty na nulu, tak se nezapomeňte teple obléct.

V úterý teploty povyrostou o dva stupně na 5 stupňů Celsia. Ovšem pošmourné melancholické počasí se bude držet i v tento den. A tak se na ty dešťové přeháňky vyzbrojte deštníkem. V noci spadnou teploty na 1 stupeň Celsia.

Ve středu na nás vykoukne zpoza mraků sluníčko. Přesto nás sluneční paprsky příliš neohřejí, teploty se vyhoupnou jen ke 4 stupňům Celsia. Večer teploměry naměří 2 stupně Celsia.

Čtvrtek bude nejpříjemnějším dnem týdne. Teploty dosáhnou až 7 stupňů Celsia a sluneční paprsky vás budou během dne šimrat do tváře po celý den. Mraků bude na nebi tak akorát, abyste se mohli kochat krásou nebe. Přesto se večer teple oblečte, po setmění klesnou teploty na bod mrazu.

V pátek už bude opět pošmourno. Teploty začnou pomalu, ale jistě padat. A tak se připravte na pouhé 4 stupně Celsia. Zato páteční noc bude nejteplejší z celého týdne, očekávejte 3 stupně. Přesto ani v tento den nedoporučujeme usnout v opilosti na lavičce.

V sobotu si můžete pořádně užít sněhových vloček. A přestože teploměry nenaměří více než 2 stupně, den vám zpříjemní sluneční paprsky. Proto doporučujeme den využít na procházku třeba k vodě nebo vánoční trhy. V noci pak očekávejte –1 stupeň Celsia.

Neděle bude připomínat sobotní den. Stejně tak jako v sobotu se můžete těšit na sněžení. Teploty spadnou na 1 stupeň Celsia. A tak doporučujeme zahřát se u nějakého teplého pití, třeba svařáku na trzích. Po setmění se ochladí na –3 stupně. A tak dnes nezapomeňte čepici, šálu a rukavice.

Dagmar Honsová o tom, kdy se vydat na hory:

Meteoroložka Dagmar Honsová poradila, kdy na horách bývá nejvíc sněhu, i kdy je nejlepší doba na vytažení bruslí
Autor: DANIEL CERNOVSKY / Blesk /ČTK
Fotogalerie
10 fotografií