Problémy radnice zjišťovala už v průběhu stavby, kdy došlo navíc k zatečení dešťové vody do prostor školky, čímž byla školka uvedena ještě do horšího stavu než před rekonstrukcí. Celkové škody bude nyní městská část sčítat.

Praha 5 podle radního Martina Damaška (TOP 09) několikrát zhotovitele vyzvala k sjednání nápravy, ovšem bezúspěšně. Následnou kontrolou bylo však zjištěno, že závada odstraněna nebyla a do školky nadále zatékalo.

„Jsme velmi zklamáni, poněvadž školka už měla být dávno zrekonstruovaná a děti musely pobývat v náhradních prostorech. Jiné řešení než vypovědět smlouvu pro nás nebylo na místě, tato situace už překročila veškeré meze,“ uvedl k nastalé situaci starosta Pavel Richter (TOP 09)

Proč se městská část Praha 5 rozhodla k tak radikálnímu kroku, vysvětlil také radní Damašek. „Ač mě nastalá situace netěší, museli jsme ji co možno nejrychleji řešit. Jelikož nechci a nehodlám děti, jejich rodiče i zaměstnance školky další dlouhé týdny vystavovat důsledkům nedobrého postupu prací, rozhodl jsem se Radě předložit návrh na odstoupení od smlouvy,“ uvedl.

Mateřská škola Kroupova se nachází v klidné vilové čtvrti na Dívčích hradech v blízkosti přírodního chráněného území „Prokopské údolí“. V posledních třech letech se radnice rozhodla rekonstruovat většinu základních a mateřských škol v městské části. Opravy stály několik desítek milionů korun.