V pondělí si pustě do sluchátek pořádně veselou hudbu. Snadno totiž v tento den spadnete do podzimních chmurů. Obloha bude zatažená a teploty spadnou na pouhých 12 stupňů Celsia. A tak si ráno kromě pozitivně laděných tónů nezapomeňte teplé kabáty. Po setmění očekávejte jen 7 stupňů Celsia.

V úterý nás čeká o něco méně depresivnější den. Sice hranice teploměru nepřesáhne 12 stupňů Celsia, ovšem na nebi konečně vysvitne sluníčko, které se bude drát skrz zamračené nebe. A pokud se budete v úterý vracet pozdě večer domů, přibalte si do tašky ještě čepici a případně i rukavice. V noci teplota spadne na pouhých 6 stupňů.

Středa bude nejhezčím dnem týdne. Od rána nás bude šimrat slunce do tváří. Tento den tak bude vybízet k odpolední procházce v parku. Teploty se vyšplhají k příjemným 16 stupňům Celsia, které vybízí k tomu zvolit si středu odpoledne jako ideální den na rande. Ale pozor, pokud se chystáte protáhnout schůzku do večerních hodin, připravte se na pořádné ochlazení. V noci spadne teplota na 8 stupňů Celsia, a tak si nezapomeňte čepici a šálu.

Ve čtvrtek si budete moct užít poslední teplý den tohoto týdne. Příjemných 16 stupňů Celsia si už asi letos neužijeme. Slunce nám bude i tento den svítit do očí, ale už ne tolik jako předchozí den. Očekávejte více mraků, ale ne tolik, aby nám to pokazilo náladu. Večer se ochladí na 10 stupňů.

V pátek se vyzbrojte deštníky nebo pláštěnkami. Naštěstí nás nečeká propršený den, ale jen dešťové přeháňky. A rozhodně si nezapomeňte podzimní kabát. Teploty opět klesnou na 12 stupňů Celsia. V noci očekávejte snížení teploty jen o jeden stupeň.

Sobota nám bude víceméně přát. Doporučujeme užít si den aktivně venku. Teploty se opět vyhoupnou na 15 stupňů Celsia. Deštníky nechte doma, nad hlavami budeme mít mraky, skrz které se budou drát sluneční paprsky. Večer klesnou teploty na 7 stupňů.

Neděli si vyhraďte jako den odpočinku, ideálně u knihy nebo u filmu. Pokud ale nevydržíte celý den doma, vezměte si s sebou deštníky kvůli očekávaným přeháňkám. Teploty se budou pohybovat okolo 13 stupňů Celsia, po setmění nepřesáhnou 7 stupňů.

Podívejte se na tipy, jak si užít nadcházející týden:

Fotogalerie
6 fotografií

Podívejte se na počasí s Dagmar Honsovou: