Protipovodňová opatření v Troji jsou podle magistrátu nejsložitější z celého hlavního města. Linie zábran tady tvoří délku 274 metrů, výška v některých místech přesahuje šestimetrovou hranici. Jednotlivé díly mobilních opatření pak dosahují váhy skoro 40 tun. Odborníci během akce kromě vlastních zábran prověří také protipovodňová opatření na kanalizační síti, která spočívají v hradidlové komoře a čerpací stanici v ulici Pod Havránkou.

Akce proběhne v sobotu 30. září i v neděli 1. října. O víkendové noci dojde k uzavření tunelového komplexu Blanka, který bude neprůjezdný od 21:00 hodin v sobotu, a jeho „brány“ se opět otevřou v neděli v 5:00 hodin ráno. Technická správa komunikací (TSK) tuto uzavírku využije k čištění a kontrole systémů v interiéru tunelu.

V průběhu konání akce navíc musejí lidé počítat s uzavřením Trojské lávky a dopravním omezením v ulicích V Holešovičkách, Nová Povltavská, Povltavská, Pod Lisem, Pod Havránkou, U Vltavy, Vodácká, Pátkova a Bulovka. Akce ovlivní také provoz na mostu Barikádníků a Trojském mostě. Na místě povedou objízdné trasy, detaily některých omezení hledejte na webu trojské městské části.

Součástí opatření jsou v Praze také místa, kde se bojuje proti takzvaným lokálním povodním. Jedna taková zábrana se nachází v Komořanech: