Na Albertově stále pokračuje rekonstrukce inženýrských sítí, silnice a tramvajové trati. Rozsáhlý zásah přechází od čtvrtka 28. září do další fáze, během které dojde k další změně vedení některých tramvajových linek. Úpravy pro tramvaje číslo 4, 7, 13, 14, 23, 90 a 93 zůstávají v nezměněném výlukovém režimu.

Naopak změna se chystá i pro linky číslo 18 a 95. Ty budou ve směru z centra ze zastávky Albertov jezdit odklonem přes zastávku Výtoň ve Svobodově ulici do obratiště Podolská vodárna, kde svou jízdu ukončí. Cestující vystoupí v Podolské ulici, nástup bude fungovat na Podolském nábřeží.

Úpravy čekají také tramvajovou linku číslo 24. Směrem z centra ze zastávky Albertov její trasa povede dál přes zastávky Výtoň, Palackého náměstí a Anděl na Smíchovské nádraží. Tady dočasná trasa těchto tramvají buď skončí, nebo během dopravních špiček pracovních dnů povede dál až na Sídliště Barrandov.

Rozsáhlá rekonstrukce na Albertově přechází do další fáze.
Autor: DPP

V trase Otakarova – Ostrčilovo náměstí – Otakarova budou pendlovat náhradní autobusy X7 a X93. Během dne úsek Výtoň – Ostrčilovo náměstí obslouží autobusy číslo X18. Výše uváděné změny mají platit až do soboty 9. prosince, na konci října se ještě předpokládají změny v umístění zastávek náhradních autobusů.