Václavské náměstí – Na Příkopě – náměstí Republiky – Revoluční – Řásnovka – Klášterská – Dvořákovo nábřeží – náměstí Curieových – Čechův most – nábřeží Edvarda Beneše. Po téhle trase vyrazí v sobotu 12. srpna tradiční průvod v rámci festivalu Prague Pride. „Po trase průvodu je povolena postupná uzavírka komunikací od 12:00 hodin do ukončení průvodu,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Událost ovlivní také tramvajovou dopravu v centru Prahy. Tramvaje číslo 8 pojedou v úseku Florenc – Strossmayerovo náměstí obousměrně přes zastávky Vltavská, Dělnická, Nádraží Holešovice a Výstaviště Holešovice. Linky číslo 15 a 26 pojedou přes Bílou labuť, Vltavskou, Dělnickou, Nádraží Holešovice a Výstaviště Holešovice.

Spoj číslo 17 pojede mezi Staroměstskou a Čechovým mostem přes Malostranskou, tramvaje dočasné linky číslo 36 čeká cesta přes Čechův most a Malostranskou do obratiště Špejchar, při cestě zpátky od Dělnické tramvaje pojedou jako linka číslo 6 na Kubánské náměstí.

Autobusy číslo 194 během konání akce nepojedou vůbec, spoje číslo 207 čeká objízdná trasa. Předpokládané ukončení dopravních omezení v rámci pochodu Prague Pride je v 15 hodin.

Podívejte se, jak to během průvodu vypadalo v loňském roce:

Video
Video se připravuje ...

Průvod Prague Pride 2016 Matěj Smlsal