Dvakrát na Karlově náměstí a jednou v ulici Pod Slovany. Tolikrát se nově na území Prahy 2 nacházejí nové kontejnery na injekční stříkačky. Místní úřad si od tohoto kroku slibuje zlepšení životního prostředí. Celkem se už těchto speciálních nádob po celé metropoli objevilo dvacet.

„Jde o velmi exponovaná místa na území Prahy 2, na kterých se opakovaně a ve velkém množství nacházel infekční materiál a kde byl zaznamenán zvýšený pohyb uživatelů návykových látek,“ uvedla k umístění nádob protidrogová koordinátorka Tereza Paterová.

Na Karlově náměstí se jeden tento koš nachází v severní části za kašnou svatého Josefa, druhý je ve střední části zdejšího parku.

Do budoucna navíc není vyloučeno, že se v oblasti objeví ještě další stejné kontejnery. Jedním z vytipovaných míst je také prostor u pomníku Benedikta Roezla v jižní části Karlova náměstí.

Do jedné nádoby se vejde až 150 injekčních stříkaček. Projekt realizuje organizace Progressive, která podle radnice bude dohlížet na pravidelné vyprazdňování těchto košů.

VIDEO: Pokud najdete na zemi ležet injekční stříkačku, můžete přivolat městské strážníky. Ti se o ni takto postarají:

Video
Video se připravuje ...

Strážník likviduje injekční stříkačku. Martina Neckářová

Fotogalerie
6 fotografií