V Praze a jejím okolí se v sobotu 29. července bude konat závod FORD Challenge Prague, který do hlavního města přivede ty nejlepší triatlonisty z České republiky i zahraničí. Závodníci během tohoto klání změří svoje síly během plavby, jízdy na kole a běhu. Sportovní události podobného typu s sebou vždy do metropole přinesou sérii dopravních omezení.

V lokalitě kolem Újezdu se první změny objeví už v pátek 28. července. Na parkovišti ve Vítězné ulici a ve Zborovské v úseku mezi ulicemi Vítězná a Petřínská se objeví zákaz zastavení. Ten bude ve Vítězné platit až do půlnoci v neděli 30. července, ze Zborovské zmizí o 24 hodin dříve.

V den konání akce se místa se zákazem zastavení rozšíří. Od 6:00 hodin ráno se objeví také na Janáčkově a Hořejším nábřeží. Zároveň ještě v ulicích Nábřežní, Svornosti, Lidická, Na Valentince a Strakonická.

Kvůli závodu se zároveň kompletně pro dopravu uzavřou některé ulice. Kromě už výše uváděných míst se s uzavírkou musí počítat také v ulicích Vltavská, U Železničního mostu, Strakonická ve směru od Lihovaru po Hořejší nábřeží od 8:00 do 21:00 hodin. Uzavře se i most Závodu míru ve Zbraslavi, ulice K Přehradám mezi ulicemi Žitavského – Strakonická, Břežanské údolí a K Vranému.

Další ulice v oblasti závodu čeká částečné omezení, půjde však tudy projet. Bližší informace hledejte přímo na webu pořadatele.

Dopravní omezení do centra Prahy přinášejí i maratony. Podívejte se, jak to během nich v metropoli vypadá:

Video
Video se připravuje ...

Dopravní omezení do centra Prahy přinášejí i maratony. Lukáš Červený