„Návštěvníci budou moci ochutnat třeba šváby na medu a zároveň se dozví mnoho zajímavého o hmyzožravých zvířatech,“ láká ředitel zoo Miroslav Bobek.
Cvrčky v karamelu, sarančata v sezamovém obalu nebo šváby upravené na několik způsobů budete moci vyzkoušet v sobotu i v neděli u Vzdělávacího centra. Tyto neobvyklé recepty si pak lze odnést domů.
Kromě ochutnávky se můžete těšit na setkání s hmyzožravými zvířaty. Například proběhne speciální komentované krmení hrabáčů kapských v Africkém domě.
„Nejde jen o ozvláštnění návštěvy zoo, ale také o upozornění na fakt, že v řadě kultur se hmyz běžně konzumuje a že může být řešením výživy lidstva v budoucnosti,“ upozorňuje dále Bobek.
Víkendový program:
10.00 Speciální komentované krmení hrabáčů kapských
(Africký dům)
10.00–16.00 Hmyz na talíři – ukázky přípravy jídel
a možnost ochutnávky
10.00–16.00 Co jedí hmyzožravci – informační stánek
s ukázkou krmiv hmyzožravých druhů
11.00, 12.00, 14.00 a 15.00 Seznámení s hmyzožravými zvířaty – ukázky různých druhů zvířat a jejich komentovaná krmení
Vstupné: 150–200 Kč
VIDEO: Podívejte se, na jakém hmyzu si pochutnávali lidé na pražské náplavce:
Podívejte se na fotky z minulých Dnů hmyzožravců: