Přípravy na rekonstrukci nástupiště začaly už minulý měsíc, dělníci mimo jiné sundali ze stěn obložení. Od úterý uzavřeli jedno nástupiště kompletně.

Pokud pojedete směrem na Depo Hostivař, dostanete se na Muzeum následujícím způsobem: vlakem dojedete až na Náměstí Míru, přestoupíte do protější soupravy a pojedete stanici zpět.

„K odjezdu ze stanice Muzeum směrem do stanice Depo Hostivař lze využít vlak směr Nemocnice Motol a ve stanici Můstek přestoupit do vlaku na opačné straně nástupiště,“ popsal dopravní ředitel dopravního podniku Ladislav Urbánek.

Samozřejmě další možností je využít povrchovou dopravu, případně jít pěšky.

Vymění obklady stěn i pilířů

Během oprav utěsní místa, kudy prosakuje voda, dále vybudují nerezový odvodňovací systém, vymění obklady pilířů i stěn na nástupišti. Stanice získá i nový rozhlas, systém počítání cestujících či majáčky pro nevidomé. Chystají také úpravy na vzduchotechnickém systému.

„Investiční náklady této akce jsou 120 milionů korun,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

První etapa skončí 12. prosince, poté se práce přesunou na druhou stranu nástupiště, tedy směrem do Nemocnice Motol. „Druhá etapa započne na začátku roku 2018. Rekonstrukce stanice bude celkově dokončena v září příštího roku,“ dodala Řehková.

Prahou nově jezdí zmodernizovaná tramvaj T3. Její dveře mění barvu. Na to, jak vůz vypadá, se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Nová tramvaj v Praze: Její dveře mění barvu! A tajemná schránka, která pozná vaše houby. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Podívejte se také na fotky z probíhajících oprav stanice metra B Jinonice:

Fotogalerie
6 fotografií