U autobusové zastávky Třebenická v Praze 8 se v těchto dnech proměňuje podchod. Je to v pořadí už třetí podzemní průchod pro pěší v okolí, který dostane úplně novou tvář. Po koridoru u metra Ládví a tramvajové zastávky Štěpničná, který je ozdobený ilustracemi džungle velkoměsta, se i tady mohou kolemjdoucí těšit na zpestření každodenní cesty na MHD.

Zdejší malbu mají zkrášlit motivy, které vyobrazí neustálý shon v dnešních sídlištích. K vymalování se použijí výrazné a z dálky viditelné motivy, protože zdejší prostory připomínají jakýsi vstup do technického zázemí průmyslových objektů.

„Vymalování dříve ponurých a nezajímavých podchodů uměleckými díly od mladých umělců se nám velmi osvědčilo, protože jejich nová podoba vzbudila pozitivní ohlasy u místních občanů. Plánujeme i zvelebení dalších podchodů. Budeme se snažit, aby všechny nové malby byly jedinečnými a originálními uměleckými díly,“ uvedl starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD). Mezi následující upravené plochy má podle radnice patřit také podchod pod železniční tratí u Grabovy vily.

Podívejte se, jak vypadá nedaleký podchod u zastávky Střelničná po vymalování uměleckým dílem: