Cestování tramvají po Žižkově bude od pondělí 26. června na několik dnů komplikovanější. Pracovníci dopravního podniku se vrhnou na opravu tramvajové trati, která způsobí mnoho změn pro čtyři denní a dvě noční tramvajové linky. Vzniknou navíc dvě dočasné linky nové a tramvaje budou stavět v zastávce Dlážděná. Ta se nachází v Dlážděné ulici u křižovatky se Senovážným náměstím.

Tramvajová linka číslo 5 směrem od Sídliště Barrandov pojede až do Jindřišské beze změny, dál ale zamíří přes Masarykovo nádraží do zastávky Bílá labuť, kde ukončí svou jízdu.

Tramvaj číslo 9 od Sídliště Řepy pojede také až do Jindřišské bez úprav, pak bude ale pokračovat odklonem do zastávky Dlážděná. Tam se z ní stane buď linka číslo 15 směrem na Kotlářku, nebo linka číslo 26 směrem na Divokou Šárku.

V opačném směru od Kotlářky se zkrátí trasa čísla 15 do zastávky Dlážděná, odkud bude pokračovat jako devítka do Řep.

Tramvaje číslo 26 směrem od Divoké Šárky bude ze zastávky Dlážděná čekat stejná změna.

Dočasné linky 35 a 39 i náhradní autobusy

V denním provozu vzniknou dvě nové tramvajové linky. Spoje číslo 35 pojedou po trase Vozovna Žižkov – Biskupcova – Želivského – Solidarita – Černokostelecká – Depo Hostivař – Ústřední dílny DP.

Tramvaje číslo 39 obslouží úsek Spojovací – Ohrada – Biskupcova – Želivského – Strašnická – Nádraží Strašnice – Radošovická – Zahradní Město – Nádraží Hostivař.

Výluka se dotkne i nočních tramvají. Linka číslo 95 bude mezi Jindřišskou a Palmovkou odkloněná přes zastávky Masarykovo nádraží, Florenc a Křižíkova, noční spoje číslo 98 pojedou mezi Lazarskou a Florou odklonem přes Karlovo náměstí, I. P. Pavlova, Náměstí Míru a Orionku.

Výlukové trasy obslouží také náhradní autobusy X9, X95 a X98. Práce mají skončit v sobotu 1. července přibližně půl hodiny po půlnoci.

Jak vypadá oprava tramvajové trati? Podívejte se na jarní záběry z Palmovky: