Sedmá městská část v Praze se zapsala do České knihy rekordů. Všech sedm základních škol Prahy 7 se účastnilo čtenářského maratonu, během kterého se vystřídalo přesně 1 140 čtenářů z řad dětí i dospělých.

„Akce na podporu čtenářské gramotnosti přinesla kromě rekordu řadu pozitivních zkušeností a zážitků. Emoce, které vyvolala, způsobily, že četli i prvňáčci, kteří měli zprvu ostych. Maraton pohltil i nezkušené čtenáře tak, že se nakonec sami rozhodli dobrovolně číst, mnohdy i k nemalému překvapení jejich rodičů,“ uvedl mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Události se účastnili komisaři z agentury Dobrý den, která se o české rekordy stará. Právě jejich prostřednictvím došlo k symbolickému předání štafetového kolíku prvnímu čtenáři. V každé ze škol organizátoři akce vyčlenili speciální místnost, ve které se účastníci akce v četbě střídali.

V Praze 7 vznikl nový rekord ve čtenářském maratonu.
Autor: MČ Praha 7

„Gratuluji všem účastníkům čtenářského maratonu, především pak našim školám za organizaci a maximální nasazení. Jsem rád, že jsme jim mohli pomoci podpořit u dětí zájem o čtení. Český rekord je pak zaslouženou třešničkou na dortu, kterou se teď může pyšnit každý malý i velký čtenář, který se do dnešní akce zapojil,“ uvedl starosta Prahy 7 Jan Čižinský (Praha 7 sobě).

V městské knihovně mají tunel z osmi tisíc knih. Podívejte se na něj v tomto díle pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Řidiči tramvají trpí: Koukněte, jak je lidé týrají! A tunel z tisíců knih: Proč ho boří? Matěj Smlsal, David Vaníček