V první polovině května se lidé z Prahy 8 sešli s dopravními projektanty a urbanisty za účelem přívětivějšího řešení Palmovky a dalších oblastí Dolní Libně. Odborníci na základě vlastního průzkumu vybrali jednotlivé body k řešení, místní obyvatelé pak poskytli nenahraditelný vhled díky zkušenostem z každodenního pohybu zdejšími ulicemi.

Přítomní lidé se rozdělili do tří pracovních skupin, které se věnovaly různým námětům vzhledem k jednotlivým oblastem Dolní Libně. Účastníci projektu zakreslovali do mapy riziková a problematická místa, ale i příjemné a lákavé oblasti.

„Setkání ukázalo, že místní lidé mají zájem diskutovat a přinášet nám své náměty a zkušenosti z každodenního života a pohybu v této lokalitě. Pro projektanty je tato diskuze velice důležitá, protože kdo jiný, než obyvatelé této části Libně, může přispět svým názorem lépe. Na konec června je naplánováno další diskuzní setkání s občany, kde by se měly objevit už konkrétní návrhy opatření,“ uvedl k projektu zástupce starosty Prahy 8 Petr Vilgus (SZ).

Jeden z jarních zásahů na Palmovce v letošním roce: rekonstrukce tramvajové trati. Podívejte se na záběry prací: