V Těšíkově ulici v Praze 12 otevřelo svoje brány nové centrum, které se bude snažit zabraňovat dětem a mladistvým v užívání návykových látek. Adiktologické centrum Drop In v některých lidech vzbudilo strach z toho, že je v městské části problém s drogově závislými. Podle radnice však obyvatelé mohou zůstat v klidu.

„Drop In vzbuzuje u lidí obavy ze zvýšeného výskytu drogově závislých a nebezpečných lidí. Chceme však naše obyvatele uklidnit. Centrum je určeno především pro primární prevenci, děti a dospívající by zde měli dostat informace, které povedou k tomu, aby v optimálním případě s problémovým návykem vůbec nezačali. Bude zde k dispozici i odborník na virtuální svět a kyberšikanu, což jsou témata, která v této době děti a jejich rodiče nejvíce trápí,“ popsala Lenka Vedralová, uvolněná členka Rady městské části Praha 12.

Nové adiktologické centrum v Praze 12 bude bojovat proti užívání návykových látek mladistvými a dětmi.
Autor: MČ Praha 12

Nové centrum bude spolupracovat s okolními školskými zařízeními, má vzniknout individuální přístup na míru pro každou z místních škol. Pracovníci Drop In se navíc budou podílet na tom, aby se současný neutěšený vzhled okolí v Těšíkově ulici zlepšil. V rámci projektu Tvoje šance budou stabilizovaní klienti zajišťovat pravidelný úklid. „Nepředpokládáme žádné problémy s bezpečností v okolí centra, přesto jsem požádal městskou policii, aby tento objekt pravidelně monitorovala,“ uvedl starosta Prahy 12 Milan Maruštík (ANO).

Prohlédněte si, jak to v novém centru Prahy 12 vypadá:

Fotogalerie
6 fotografií

Jak probíhá policejní zásah proti drogovým dealerům? Podívejte se: