Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

10 tipů, kam na pálení čarodějnic v Praze! Vyrazte na Ladronku, Pražačku nebo do centra

/
  • V Praze bude hned několik pálení čarodějnic.
    30. dubna 2018 ● 12:00

    Přemýšlíte, kam v Praze vyrazit na pálení čarodějnic? Připravili jsme pro vás 10 nejzajímavějších akcí metropole. Na Žižkově zazpívá Olga Lounová, na Střížkově zase postaví májku, na Proseku upálí čarodejnice u bobové dráhy. Co vás čeká na dalších místech?

  • 1.

    Žižkovskou čarodějnici zapálí v Pražačce

    Žižkovskou čarodějnici si v kempu Pražačka děti užily i loni.
    Autor: MČ Praha 3

    Nevíte kam na čarodějnice? Vyrazte do kempu Pražačka, kde si kromě pálení žižkovské čarodějnice budete moci užít opékání špekáčků či koncert Olgy Lounové. Na děti pak čekají nejrůznější soutěže, čarodějnické dílny i divadlo.

     

    Žižkovská čarodějnice se v kempu tradičně zapálí 30. dubna. Program pro děti i dospělé začne v 15 hodin. Kouzelník Pavel Kožíšek předvede něco ze svého umu od 16:30 a 17 hodin, nebude chybět ani opékání špekáčků. V 18 hodin se pak zapálí vatra a upálí se čarodějnice, od 20:30 hodin čeká na všechny koncert Olgy Lounové.

  • 2.

    Na Střížkově postaví májku i upálí čarodějnici

    Za malé čarodějnice se loni přestrojily děti ve Střížkově.
    Autor: veselejsi-strizkov.cz

    Magická filipojakubská noc dorazí opět na Střížkov. Tradičně tu postaví májku, upálí střížkovskou čarodějnici a vše zakončí barevný ohňostroj. V parku na Václavce čeká jak na rodiče, tak na děti kulturní program plný soutěží i jídla.

     

    Akce se koná v parku Václavka v pondělí 30. dubna od 16 hodin. Čeká vás klasické stavění májky, upálení střížkovské čarodějnice a ohňostroj. Připravený bude i doprovodný kulturní program a občerstvení.

  • 3.

    Na Proseku se zapálí hranice u bobové dráhy

    Takto vypadala hranice u bobové dráhy loni.
    Autor: MČ Praha 9

    Chcete zažít netradiční pálení čarodějnice v Praze? Zajděte na Prosek. Tam pořádají večer plný zábavy přímo u bobové dráhy. Rok co rok se tam schází stále více lidí. Na Proseku se také budou fotit všechny čarodějnice, které na akci dorazí.

     

    Na pondělí 30. dubna si pro návštěvníky organizátoři připravili pálení čarodějnic, opékání buřtů, hry a soutěže, ve kterých se neztratí ani ti nejmenší. Program začne dokonce už ve 14 hodin. Pro děti budou připraveny kreativní i sportovní hry s tématikou čarodějnic a pro nejmenší čarodějnické omalovánky. Hlavní oheň se pak zapálí kolem 19 hodin, po setmění. Na akci nebudou chybět jídla ze grilu, klobásky a další občerstvení.

  • 4.

    Malostranské čarodějnice v Praze 1

    Takto vypadaly Malostranské čarodějnice.
    Autor: prague.eu

    A jak se slaví čarodějnice v centru Prahy? Tak jako loni, i letos se budou konat na Malé Straně, odkud se průvod vydá přes Mosteckou na Karlův most až do parku Kampa. Pavouci, krysy, žáby a jiná havěť je nadmíru vítaná! Program začíná už v 15 hodin, zažehnutí ohně, na kterém se bude opékat jak čarodějnice, tak i buřty a jiné pochutiny, proběhne okolo 20. hodiny.

  • 5.

    Oslavy čarodějnic v areálu Žluté lázně v Praze 4 Podolí

    I ve Žlutých lázních zapálí velikou hranici.
    Autor: zlutelazne.cz

    Pálení čarodějnic ve Žlutých lázních láká na bohatou zábavu i živou hudbu, kterou obstará od 18:30 František Nedvěd. Bude se malovat na obličej, vypravovat strašidelné příběhy, chybět samozřejmě nebude ani pořádně velký oheň, který bude zažehnut v 18 hodin. Program pro malé i velké začíná už ve 14 hodin a slibuje i divadelní přestavení.

  • 6.

    Čarodějnice přilétnou i do Kbel

    Takto vypadaly čarodějnice v Praze 13 loni.
    Autor: praha13.cz

    30. dubna se nad Kbely mimo letadel budou prolétávat i čarodějnice. Akce slibuje bohatý program, který začne hned po poledni ve 13 hodin, a protáhne se až do dne zamilovaných. Těšit se můžete na čarodějnický proces, akrobatické kousky, prodejní stánky i živou hudbu, kterou zajistí skupina Holokrci.

  • 7.

    Pálení čarodějnic na Vodpočívárně

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

    Volnočasový areál se zaměřením na děti pořádá v pondělí 30. dubna také pálení čarodějnic. Do Vodpočívárny se dostanete MHD nebo autem. Pokud pojedete autobusem nebo tramvají, vystupte na zastávce Černý kůň, pokud autem, zahněte na křižovatce Modřanská a V Hodkovičkách pod viadukt do ulice v Náklích, na kterou dále navazuje ulice Lodnická. Zde najdete místo pro parkování svého vozu. Dále se dejte pěšky směrem k vodě a po levé straně naleznete areál.

     

    Ten otevírá své brány už ve 12 hodin. Oheň tam zapálí kolem 17. hodiny, brzy kvůli nejmenším návštěvníkům. I tak jistě bude nač se dívat. Na akci nebudou chybět jídla z grilu a další občerstvení, nebo zmrzlina zdarma pro nejmenší. Aby se dostalo s buřtíkem na každého, bude k dispozici hned několik ohnišť.

  • 8.

    Čarodějnice na Ladronce

    Krásnou hranici loni zapálili na Ladronce.
    Autor: kdykde.cz

    Čarodějnice se tradičně budou konat i v parku na Ladronce. Bohatý program začíná ve 14 hodin. Nejmenší čeká divadlo, soutěže, hudební vystoupení. Slavnostní zapálení hranice proběhne v 19 hodin. Více najdete zde.

  • 9.

    Soutěž o nejkrásnější malou čarodějnici v Letňanech

    I v Letňanech se dočkají pálení čarodějnic.
    Autor: atlasceska.cz

    Přijďte si upálit svoji čarodějnici v Letňanech! Městská část Praha 18 připravila pestrý a zábavný program, který se bude odehrávat u Obchodního centra Letňany. Během odpoledne plného tajů se bude konat soutěž pro děti o nejkrásnější malou čarodějnici. K zábavě návštěvníkům zahraje skupina Michal Tučný Revival Plzeň nebo kapela Greenhorns.

     

    Celá akce začíná již ve 15 hodin před letňanskou radnicí, odkud se přesune průvod s čarodějnicí směrem k obchodnímu centru. V 15:45 hodin se děti mohou těšit na pohádku, žongléry nebo ohňovou show. Pálit se bude až do pozdní noci.

  • 10.

    Workshopy a divadlo na Pankráci

    Čarodějnice se zapálí i na Pankráci.
    Autor: citybee.cz

    V pondělí 30. dubna v parku Na Pankráci pořádá Café Na půl cesty pálení čarodějnic. Odpoledne přinese zábavné workshopy a divadlo pro děti. V podvečer a na večer je připraven hudební program, vystoupí kapely Plush Fish, Dirty Artichokes nebo Kolona.

     

    Večer se zapálí velká vatra a maketa čarodějnice, poté bude následovat afterparty. Po zapálení si můžete opéct vlastní špekáčky. Součástí akce bude i tzv. obrácený pokoj, který má sloužit k boji proti předsudkům. „Pruty na opékání si přineste, neničte přilehlé křoviny. Vstupné na akci je dobrovolné, výtěžek bude použit na programy neziskové organizace Green Doors, která poskytuje lidem s duševním onemocněním trénink pracovních dovedností,“ uvedli organizátoři.

    Kam vyrazit v dalších městech čtěte ZDE

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy