Jarní měsíce také v Praze nevyhnutelně patří opravám silnic a chodníků. V Praze 7 musíte počítat s rozkopanými cestami pro chodce hned na několika místech. Do 21. dubna budou pracovníci Technické správy komunikací (TSK) provádět rekonstrukci v okolí Národního zemědělského muzea v ulicích Muzejní a Letohradská.

Opravy začaly také v Dobrovského ulici mezi Oveneckou a Nad Štolou, tady se dělníci zdrží do 21. května. V úterý 4. dubna začne další údržba chodníku v ulici U Uranie mezi Jankovcovou a U Parního mlýna směrem na Ortenovo náměstí, kde rekonstrukce skončí 19. května. Práce zde zasáhnou také opačný směr v úseku Na Maninách – V Háji.

Drobnější závady a výtluky v Praze 7 řeší dlaždiči, které do ulic vysílá přímo radnice. Na menší škody na chodnících můžete místní úřad upozornit pomocí aplikace Lepší místo.

Pro celou Prahu nově funguje aplikace Zmente.to. Přes ni můžete hlásit díry v chodníku, nepořádek, rozbité lavičky, ale i posílat pochvaly. Na reportáž se podívejte v tomto díle Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Zakázané záběry: Takto jste Prahu neměli vidět! A osada v centru, ze které jde strach Matěj Smlsal, David Vaníček