V březnu začal v prostorách úřadu Prahy 2 další ročník Senior akademie. Radnice společně s městskou policií chystá pro účastníky přednášek tematické okruhy, které starším obyvatelům městské části rozšíří obzory. Ty se konají každou středu v 6. patře.

Po úvodním jednání o bezpečnosti doma, na ulici a v dopravních prostředcích přijdou na řadu „Šmejdi“, tedy podvodní prodejci, kteří se na výjezdních akcích snaží prodat starším lidem obyčejné výrobky za mnohonásobně předražené ceny. Jedna z přednášek bude varovat před jejich praktikami, ale i před podomním prodejem.

Starší obyvatelé v akademii získají také informace k vedení vlastního bankovního účtu, elektronickému bankovnictví a řešit se budou také půjčky. Přednášející budou věnovat pozornost i domácímu násilí, chovu psů ve městě nebo zabezpečení bytů, domů, chat a automobilů.

Na dalších setkáních bude řeč také o kriminalitě v metropoli, krizových situacích a senioři se naučí i efektivním sebeobranným prostředkům. Součástí akademie je výjezd do policejního muzea, operačního střediska městské policie a útulku pro opuštěná zvířata.

Do letošního ročníku se přihlásilo přes 30 seniorů, stále ale máte možnost se registrovat. Série přednášek skončí ve středu 24. května. Další informace k akademii získáte od radnice Prahy 2 přes e-mail Ivana.Prochazkova@praha2.cz, případně na telefonním čísle 724 102 328.