Rohanský ostrov, který se postupem času stal součástí pevniny v oblasti Karlína, snad čeká reprezentativnější budoucnost. Na místě se mimo jiné nachází nástupní molo přívozu, který v sezoně vozí cestující na ostrov Štvanice a do Holešovic. Příchozí cesta je ale nevzhledná a během dešťů se často mění v souvislou vrstvu bláta.

Nyní mohou nejen místní obyvatelé ovlivnit, co s ostrovem bude dál. Radnice Prahy 8 místo označuje za rozvojové území s velkým potenciálem. V současnosti ale podle úřadu ostrov neplní všechny potřeby, které by Pražanům mohl poskytnout.

Stávající stav není vyhovující, věc neusnadňují ani majetkoprávní vztahy v oblasti. Městská část proto vítá angažovanost studentky České zemědělské univerzity v Praze, která se ostrovu hodlá věnovat ve své diplomové práci. V rámci této snahy se na internetu objevil dotazník, kde se lidé mohou ke změnám vyjádřit.

„Vzhledem ke složitosti území může dotazníkové šetření reálně pomoci k celkovému zefektivnění a zrychlení příprav celé velké budoucí revitalizace,“ uvedl radní pro životní prostředí Prahy 8 Vít Céza (ČSSD).

Dotazník k Rohanskému nábřeží najdete zde. Názory můžete uvádět do pátku 27. ledna.