Senioři nad 55 let s trvalým pobytem na území Prahy 8 mají možnost od úterý 3. ledna vyrazit do místního odborného učiliště za kadeřnicemi. Až do konce února tyto návštěvníky obslouží žákyně prvního ročníku zdarma v případě holení, stříhání na sucho, vodové a foukané.

V případě poskytnutí dalších kadeřnických služeb starší lidé z Prahy 8 zaplatí pouze za použitý materiál.

„Smyslem této akce je nejenom získání modelů pro přípravu našich žáků na jejich budoucí povolání, ale měla by i zlepšit vzájemné vztahy mezi mladšími a staršími lidmi. Ukáže totiž, že si mohou být vzájemně prospěšní,“ uvedl ředitel Středního odborného učiliště kadeřnického Jan Cigánik.

„Tato akce dříve úspěšně probíhala v Praze 4. Věřím, že bude mít úspěch i v naší městské části, protože díky ní mohou naši starší občané ušetřit své finanční prostředky a zároveň budou obslouženi v útulném prostředí kadeřnického učiliště,“ dodal k tématu starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD).

Senioři budou mít stříhání zdarma.
Autor: MČ Praha 8

Stříhání probíhá přímo v prostorách učiliště na Karlínském náměstí ve všední dny od 8 do 13 hodin. Zájemci o tuto službu se mohou objednávat na přesný čas přes telefon 241 493 530.