U obytné zástavby ulice U Letenské vodárny na pražské Letné došlo k zahájení revitalizačních prací. Jejich cílem je úprava zeleně a zlepšení současného stavu ulice na základě připomínek zdejších lidí.

Výsledkem má být podle radnice Prahy 7 zpřehlednění a lepší organizace tohoto místa. Změny mají přispět jak estetické kvalitě, tak bezpečnosti v lokalitě.

„Místa, která slouží jako vjezdy do garáží, budou čitelně oddělena od zelených ploch. Vozovka po obnovení asfaltu zůstane zachována ve stávající podobě, novou podobu však získají chodníky,“ uvádí web radnice. Sami obyvatelé ulice si určili, že místní chodníky budou z velkoformátových dlaždic, které se v okolí „Molochova“ původně nacházely.

Nová zeleň a případně lavičky

V ulici U Letenské vodárny v současnosti dochází k odstranění starých nebo nemocných keřů. Místo nich se zde vysází dvanáct nových stromů, 299 keřů, 218 popínavých rostlin, 747 trvalek a 240 cibulovin.

Ulice U Letenské vodárny v Praze 7 prochází zásadní revitalizací.
Autor: MČ Praha 7

Diskutovaným tématem bylo případné umístění nových laviček do ulice. Radnice rozhodla, že nechá vybrat samotné obyvatele jednotlivých domů. Pokud mají místní lidé zájem o jejich umístění v prostoru před domem, je zapotřebí kvůli dalším informacím kontaktovat Odbor životního prostředí Městské části Praha 7 na e-mail bittnerovam@praha7.cz.

Konec veškerých úprav v této lokalitě radnice plánuje na závěr června příštího roku.

Fotogalerie
3 fotografie