Ondřej Boháč vystudoval regionální rozvoj na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy. V minulosti pracoval například jako vedoucí kanceláře bývalého primátora Tomáše Hudečka (tehdy TOP 09), který měl územní rozvoj ve své pravomoci.

 „Pan Boháč byl na radě zvolen všemi přítomnými hlasy. Je to silný mandát a věřím, že všechny problémy mezi IPR a Prahou, které jsme v uplynulé době museli řešit, pominou. Doufám, že si obě strany vzaly poučení a čeká nás budoucnost plná dobré spolupráce,“ oznámila náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice).

Výběrové řízení se nakonec nekonalo

Projednávání o výběrovém řízení na místo ředitele radní odložili. „V radě jsme se shodli, aby se stal ředitelem právě pan Boháč, navíc výběrovým řízením již před dvěma lety prošel a skončil druhý. Proto jsme zvolili tuto kratší cestu,“ dodala Kolínská.

Co se týče tvorby Metropolitního plánu, tak bude muset Boháč začít řešit složení týmu, který jej vypracuje. Na protest proti Hlaváčkově odvolání ho opustili jeho členové včetně vedoucího architekta Romana Kouckého.

Jednat by měl Boháč s původními členy i Kouckým, který nedávno vyhrál výběrové řízení. „Tým bude posílen početně, a to co do síly, tak odborného zázemí. S panem Kouckým se vede jednání o podmínkách pracovní smlouvy,“ uvedla náměstkyně primátorky.