Odborná porota hodnotila devět soutěžních návrhů a jako vítězný vybrala návrh Kristýny Ulrychové. Tento návrh bude na základě doporučení odborné poroty zapracován do finálního vzhledu dostavby Petynky. Největší úspěch měla přístavba se zvlněnou pochozí střechou, která kombinuje dřevo, kov a sklo.

Druhé místo obsadila práce Jana Novotného, třetí místo Veronika Bejšovcová a čtvrté Barbora Drahorádová. Všechny soutěžní návrhy na opláštění budovy budou také prezentovány v prostorách radnice Prahy 6.

Koupaliště by se mělo proměnit do konce roku 2019, půjde o investici za zhruba 170 milionů korun. Práce začnou příští rok.

Kritika kvůli typu soutěže

Radnice se cestou architektonické soutěže nevydala z časových a finančních důvodů. Soutěž by prý přípravu akce zbrzdila a prodražila. Architektům z ČKA vadí, že se vyhlášené studentské soutěže mohli zúčastnit jen studenti stavební fakulty ČVUT a že v porotě nebylo dost nezávislých odborníků.

„Soutěžní podmínky obsahují řadu chyb, jsou v nich chybně použita ustanovení, která jsou pro studentskou soutěž bezpředmětná. Tvrzení, že soutěž je připravena v souladu s požadavky ČKA, je tedy zavádějící,“ řekla v září pro Blesk.cz mluvčí komory Zuzana Hošková.

„Vůči nekvalifikovanému využití vzorových soutěžních podmínek a nepravdivému tvrzení je ČKA nucena se ohradit. Komora současně upozorňuje na závažný společenský rozměr, kdy by se studenti jakožto budoucí architekti měli setkávat s podmínkami a vzory odpovídajícími výhradně stávající legislativě, profesním řádům i zásadám,“ doplnila dále.

Nová hala naváže na stávající koupaliště. Kromě pětadvacetimetrového bazénu, sauny a brouzdaliště by se do ní měla vejít restaurace, která bude sloužit návštěvníkům haly i venkovního areálu. Unikátní má být bazén se surfovou vlnou.