Záchody na sebe upozorňují historickou cedulí WC. Už z dálky je vám však jasné, že místo není bezbariérové. Chodí se po schodech do podzemí, takže s kočárkem ani na vozíčku se sem nedostanete.

Při vstupu se na vás usměje žena, která svým vzhledem připomíná spíše sekretářku v lepším podniku. Vybere od vás desetikorunu.

Vpravo chodí ženy, vlevo muži. V místnosti pro dámy objevíte tři kabinky. Každá je čistá, nechybí toaletní papír, můžete si pověsit kabát i kabelku na věšáček a zamykání také funguje.

Zatímco například na toaletách na náměstí Míru je k dispozici papírový podsedák, tady musíte na prkénko položit buď toaletní papír, nebo si sednout přímo.

Po vykonání potřeby se vydáte umýt si ruce. Zásobník mýdla nefunguje bezdotykově, stejně tak tu bohužel nemají ani bezdotykové kohoutky. Na vše tedy musíte sahat. Alespoň že sušič rukou má fotobuňku.

Pánové na rozdíl od dam mají kabinku pouze jednu. Pisoáry tu ale najdete hned tři. V každém se nachází i vonné sítko, díky čemuž celý prostor nezapáchá. 

WC Hlídka uděluje: 8 bodů z 10.

Podívejte se, jak to na toaletách na Uhelném trhu vypadá:

Fotogalerie
14 fotografií