Do speciálního kontejneru tak můžete vyhazovat nejen hliník, ale i další kovový odpad. Následné třídění a zpracování pak zajišťuje odborná firma.

„Například recyklace hliníku, který v běžných domácnostech najdete především ve formě víček od jogurtů, je velmi výhodná a šetrná k životnímu prostředí. Co se týká recyklace a následné výroby nového hliníku je potřeba vytříděný kov pouze přetavit. Tento proces je o celých 95 % šetrnější než energeticky náročná výroba hliníku z bauxitu,“ uvedla Lenka Skoupá, předsedkyně Toulcova dvora.

Obyvatelé Hostivaře se tak nyní mohou přidat k třídění kovů a vyhazovat kromě plastových lahví i konzervy. Třídění zabere minimum času a ještě přispěje k ochraně životního prostředí.

„S tříděním kovů začínáme mít dobré zkušenosti. Stačí jeden aktivní člověk v domě a jde to. Většinou si pořídí nějakou větší krabici ke vchodu, kam tento tříděný kov všichni z domů dávají a jednou za čas nám jej přivezou do kontejneru. Velmi si takové aktivity ceníme,“ dodala Skoupá. Toulcův dvůr i Praha 15 bere třídění kovů jako novoroční předsevzetí, které by se podle nich mohlo dát splnit.