První etapa úpravy Belgické ulice skončila během podzimu. Do opravovaného úseku mezi Rumunskou a Bruselskou se v říjnu opět vrátila auta. V současnosti dochází k rekonstrukci kanalizace mezi Záhřebskou a Bruselskou. Úplnou uzavírku tady pracovníci plánují držet až do Vánoc.

V lednu odstartuje další, v pořadí už třetí etapa. Během té se uzavře poslední část Belgické ulice mezi Záhřebskou a Jana Masaryka. Také zde začnou s úpravou kanalizace, která má trvat až do března. V průběhu dubna a května se na místo vrhnou plynaři, aby upravili plynovod.

Od března do července 2017 na Belgické opět vypuknou povrchové úpravy, které uzavřou většinu Belgické ulice naráz. Během všech probíhajících etap mohou místní lidé parkovat v okolních ulicích. Obyvatelé, kteří nemohou parkovat v nepřístupných garážích a vnitroblocích, dostávají dočasné parkovací karty.

Varšavská skončí dřív

V nedaleké Varšavské ulici na Vinohradech probíhají další technologické úpravy. Práce pokračují druhou a třetí etapou rekonstrukce vodovodního řadu. Právě probíhající druhá etapa zcela uzavřela úsek mezi ulicemi Záhřebská a Jana Masaryka, práce tady mají skončit ve středu 21. prosince.

Třetí etapu dělníci odstartují na konci ledna. Během ní se kompletně uzavře Varšavská v úseku Jana Masaryka – Máchova. Práce tu ustanou 12. února 2017.

Podívejte se na opravenou část Belgické ulice:

Fotogalerie
14 fotografií