Advent, který bude na Praze 3 zahájen 25. listopadu, přinese spoustu zajímavých vánočních akcí. Od 1. prosince je v nově zrekonstruovaném informačním centru na náměstí Jiřího z Poděbrad vystaven originální Žižkovský betlém. Jako každý rok i letos betlém obohatily nové postavičky.

O tři dny později pak zazní tradiční Česká mše vánoční Jan Jakuba Ryby od 17 hodin v Betlémské kapli v Prokopově ulici. Předvede se tak Consorsium Pragense Orchestra se sólisty Národního divadla a Břevnovským chrámovým sborem pod vedením Adolfa Melichara.

Pro děti je samozřejmě připraven 5. prosince od 16 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad Čertovsky popletený Mikuláš.

Koncerty i rybí polévka od starostky

„Další akcí, kterou na Praze 3 ožije advent, bude 16. prosince od 20 hodin koncert gregoriánského souboru Schola Gregorina Pragensis v kostele Nejsvětějšího srdce Páně. Pěvecký soubor v roce 1987 založil David Eben, syn hudebního skladatele Petra Ebena, patří v současnosti mezi prestižní soubory svého druhu v Evropě,“ vysvětlila tisková mluvčí Prahy 3 Michaela Luňáčková.

Soubor vystupuje také po celém světě, a tak jeho umění mohli ocenit posluchači v Itálii, Španělsku, Francii, Izraeli, Německu, Maďarsku a dalších zemích. Vstup na koncert bude zdarma.

V prosinci v Praze 3 zazní hned 2 koncerty
Autor: MČ Praha 3

Advent v městské části vyvrcholí podáváním rybí polévky na náměstí Jiřího z Poděbrad. „Tradiční polévku, neodmyslitelné patřící ke štědrovečerní tabuli, naservíruje starostka Prahy 3 Vladislava Hujová s ostatními radními naší městské části, kteří zdarma nabídnou asi 750 porcí polévky,“ dodala tisková mluvčí.

Setkání před Vánocemi se bude konat u rybí polévky 17. prosince  od 11 hodin v KC Vozovna. Do programu také přispěje 20. prosince od 17 hodin koncertem Česká a světová adventní a vánoční hudba, kterou přednesou členové orchestru Státní opery  Praha.