Pokud při velikém předvánočním úklidu najdete plyšové hračky, které doma už nevyužijete, neváhejte je donést na úřad Prahy 7 nebo do informačních center městské části. Plyšáci tak dále poslouží dobré věci. Městská část při adventní sbírce vybere nepotřebné plyšové hračky a ty pak dodá hasičům nebo zdravotnické službě, aby je mohli dávat dětem v krizových situacích – třeba u dopravních nehod.

Máte doma přebytečné plyšáky? Doneste je na Prahu 7! Budou pomáhat v krizových situacích.
Autor: Shutterstock.com

Hračky mohou dětem v krizových situacích opravdu pomoci. Zaprvé člověk, co se dostane do těžké životní situace, tak pochopitelně uvítá každou pomocnou ruku v jakékoliv formě. Jestliže zraněné dítě dostane hračku, tak mu to opravdu může pomoci,“ sdělil Blesk.cz psycholog Karel Humhal.

Plyšáci pro lepší náladu

Nezáleží pouze na pomoci, ale i na historicky dokázaném faktu. „Ví se, že děti reagují velice pozitivně na materiál plyšových hraček, na tu strukturu plyše. Třetí věcí je i to, že žádným dárkem nemůžete nic zkazit,“ dodal psycholog.

 „Během pravidelné porady se na mě obrátil velitel naší hasičské stanice s prosbou, zda by nebylo možné zajistit hasičům plyšové hračky na rozdávání dětem během krizových událostí. Následně jsme oslovili další záchranné složky a zjistili jsme, že by obdobnou pomoc uvítali také dobrovolní hasiči i záchranka,“ vysvětlil starosta Prahy 7 Jan Čižinský (KDU- ČSL).

Jelikož právě teď čeká veřejnost předvánoční úklid, rozhodli se v městské části obrátit právě na ni. „Obracím se s důvěrou na své sousedy z Prahy 7 s prosbou, aby nám plyšáky donesli,“ uvedl starosta.

Plyšové hračky můžete donést od 15. listopadu do 10. prosince na úřad a infocentra Prahy 7. Plyšáky můžete tak dokonce v pracovní době nosit do kanceláře starosty či do informačních center Milady Horákové 2 a Dělnické 44. „Děkuji všem, kteří svými plyšáky udělají radost dětem, které potkala neradostná událost,“ uzavřel Jan Čižinský.