Veřejné záchodky na pražské Invalidovně jsou pohodlně přístupné, nemusíte je hledat v labyrintu složitých chodeb, ale jsou viditelně hned vedle automatů na jízdenky. Když zvednete hlavu a podíváte se ke stropu, nad vstupem vás „vítá“ žlutá obrovská roura s polevou z holubího trusu. Jako by to byla předzvěst toho, co vás čeká uvnitř.

Blesk.cz přišel na kontrolu v klidném sobotním provozu, obsluha záchodků, muž za okénkem, slušně pozdravil a nechal si zaplatit pět korun za použití pisoáru (cena za kabinku je stejná). 

Koryto „na malou“ je velká „paráda“...
Autor: David Vaníček

Už při vstupu na záchodky vás i přes intenzivně větrané prostory praští do nosu zápach moči, a když uděláte pár kroků, zjistíte proč. Hodnotíme pánskou část záchodků.

Nejsou tady pisoáry, ale jen koryto ze šedivého kamene, ovšem původní barva se velmi těžko odhaduje, protože koryto je špinavé, zasenené, páchnoucí a odporné. Brr...

Zkoušíme kabinku. V provozu je jen jedna ze dvou, v rohu kabinky je stopa času - pavučiny a náš test kvality úklidu odhaluje, že tady to uklízečky hodně odflákly. Fotíme si víko od nádrže, nejen, že je na ní nános prachu, ale také je tam ukryta černá ponožka s něčím uvnitř - nemáme odvahu na to sahat a zjišťovat, co je uvnitř. Mísa byla nicméně čistá a prkénko také.

Při mytí rukou jsme nenašli mýdlo a papírových ručníků jsou tady jen 4 kusy ledabyle pohozené v krabici od Horalek.

Litujeme všechny pány, co sem musí.

Hodnocení WC v metru Invadlidovna je na stupnici od 1 (nejhorší) do 10 (nejlepší):

Hodnocení: 2  

Prohlédněte si prostředí WC na Invalidovně v této galerii:

Fotogalerie
11 fotografií

Navštívili jste veřejné záchodky a byli jste příjemně, nebo nepříjemně překvapeni? Napište nám, vaše komentáře, fotky nebo videa můžete posílat na tip@blesk.cz. Do předmětu napište „WC hlídka.“