Staré parkoviště, které místní znají jako „U Ondřeje“ v Praze 16 projde rekonstrukcí za miliony. Celková plocha parkoviště zůstane zachována, ale přečnívající betonové panely budou oříznuty a nově je bude pokrývat asfalt, aby se zde lidem mohlo lépe parkovat.

Výjimkou bude jen zúžený pruh směrem k řece, který bude zpevněn betonovou dlažbou. Účelem toho je, aby sem mohla téct voda z celého parkoviště a netvořil se zde „bazén“ tak, jako dříve. Dělníci upraví i povrch na přístupových komunikacích.

Parkoviště stále více a více, hlavně o víkendech, slouží cyklistům, kteří si tu odloží auto, vezmou kola a po cyklostezce A1 vyrážejí do Poberouní. Proto zde vznikne chodník pro pěší a cyklisty, který propojí parkoviště se stezkou nad řekou.

Cyklisté mají přednost

„Již od roku 2014 komunikuji s pražskou cyklokomisí o úpravách a zlepšení cyklostezek. Minulý rok se podařilo dokončit úsek v oblasti Zděře na hranici katastru Černošic, letos úsek kolem biotopu a nyní se pracuje na projektu rozšíření cyklostezky od ústí radotínského potoka ke křižovatce Výpadová - Šárovo kolo. Rozšíření cesty přinese bezpečnější pohyb chodců a cyklistů,“ říká Miroslav Knotek, zástupce starosty Městské části Praha 16.

„Úprava parkoviště bude hrazena z prostředků, které naše městská část získala díky spolupráci na úpravě projektu budované kanalizace a hlavní město Praha je ponechalo v našem rozpočtu právě na takové dopravní stavby,“ dodal Knotek.

Nové dětské hřiště

Nové bude také dětské hřiště nedaleko parkoviště. Děti zde najdou různé prolézačky. Půjde například o dvojhrazdu, trojúhelníkovou věž se skluzavkou, žebříkem a dřevěným schodištěm, dvoumístnou houpačku nebo kolotoč. Všechny práce by měly skončit přibližně v polovině prosince.

Fotogalerie
6 fotografií