V průběhu následujících dvou víkendů musí cestující v Praze počítat s komplikacemi v podzemní dopravě. Metro na trase C nepojede mezi stanicemi Muzeum a Kačerov o víkendu 22. – 23. října, to samé platí pro nadcházející víkend včetně státního svátku, tedy od 28. do 30. října.

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) na místě opraví koleje. Už od hlavního nádraží bude veškeré následující stanice metra až do Kačerova obsluhovat náhradní autobus XC.

Úsek metra trasy C, kterou obslouží náhradní autobusy.
Autor: DPP

Kvůli výluce dojde také k přemístění zastávky Kačerov pro autobusové linky číslo 189 a 215. Ve směru Nemocnice Krč se během těchto změn bude zastávka nacházet na nástupišti linky číslo 106.

Potřebujete bezbariérový spoj?

Pokud hodláte během těchto víkendů náhradní povrchovou dopravou cestovat a potřebujete využít bezbariérového transportu, musíte pečlivě volit čísla linek. Na stanici Kačerov totiž chybí bezbariérový výstup, a tak DPP doporučuje z oblasti Jižního Města cestovat linkami číslo 135, 136, 170 a 213, ze Spořilova pomocí spojů číslo 118 a 170 a od Nemocnice Krč ideálně využijte linku číslo 193.

V případě, že potřebujete bezbariérové služby použít při výstupu na zastávce Hlavní nádraží, musíte se domluvit s řidičem náhradní linky XC. Autobus vám pak zastaví až v nástupní zastávce u výtahů do haly vlakového nádraží. Od hlavního nádraží směrem na Letňany už trasa C metra pojede standardně.

Trasu obsadí informátoři

Každý den víkendové a sváteční výluky obsadí prostory u uzavřených stanic a její okolí informátoři DPP. Budou cestujícím v češtině a angličtině podávat informace o tom, jak se dostat tam, kam potřebují. Dopravní podnik bude také na místě rozdávat letáky s detaily výluky.