Pražský dopravní podnik otevře své dveře ve Zličíně, v Řepích a v Motole. Místní depo, garáž a vozovna se naposledy veřejnosti otevřely v roce 2012, po čtyřech letech tak na návštěvníky čekají novinky.

Depo Zličín

Milovníci podzemní hromadné dopravy v Praze určitě využijí možnosti navštívit útroby jedné z koncových stanic trasy B metra. S celkovou rozlohou přes 18 hektarů místní depo začalo sloužit roku 1994.

V rámci prohlídky depa ve Zličíně se návštěvníci seznámí také s působením Hasičského záchranného sboru Metro. Jedná se o hasiče dopravního podniku, kteří mají právě v tomto areálu svou základnu. Jejich hlavním úkolem jsou záchranné a hasební práce v prostorách metra.

Vozovna Motol

Veřejnosti se zpřístupní také tramvajová vozovna v Motole. Ta příští rok oslaví 80 let existence. Kromě zázemí pro tramvaje se na místě nachází také učebny střední dopravní školy.

Historický snímek vozovny v Motole
Autor: Archiv DPP

Garáž Řepy

Obdivovatelé povrchové dopravy na kolech dají přednost autobusové garáži v pražských Řepích. Ta vznikla v roce 1982, původně se ale měla zprovoznit mnohem dříve. Obrovský areál pojme najednou až 250 autobusů DPP.

Den otevřených dveří Dopravního podniku hlavního města Prahy proběhne v sobotu 17. září od 10 do 16 hodin. Přesný program na všech stanovištích naleznete na webu DPP.