Praha 8 plánuje revitalizaci zelených ploch v Libni. Na základě informací od místních obyvatel radnice uznala, že je vhodné postarat se kromě velkých ploch také o revitalizaci na první pohled přehlížených zatravněných míst se stromy a keři.

„S podněty občanů jsme se plně ztotožnili, neboť stav mnoha takovýchto frekventovaných ploch vůbec neodpovídá potřebám v dané lokalitě,“ prozradila radní pro životní prostředí Anna Kroutil (ANO).

Menší zelené plochy v Libni čeká zvelebení.
Autor: MČ Praha 8

Zmiňovaná místa se nacházejí v bezprostředním okolí Zenklovy ulice, která je dopravně velmi vytížená. Ke zkvalitnění zeleně dojde v křižovatce ulic Zenklova, Podlipného a Braunerova, v křižovatce Primátorské a Konšelské a v překřížení ulic Zenklova a Prosecká.

„Postupné tvorby malých zelených ploch na frekventovaných místech povedou k vytváření krajinné mozaiky v městském prostoru, která bude přínosná jak esteticky, tak z hlediska životního prostředí,“ řekl předseda komise pro životní prostředí Vít Céza (ČSSD).

Místním obyvatelům byl ze strany městské části také doručen dotazník, který mohou až do konce září vyplňovat. Postřehy k revitalizaci zmiňovaných zelených ploch je možné také zasílat na e-mailové adresy anna.kroutil@praha8.cz nebo vit.ceza@praha8.cz.