Krátce po půl desáté informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan o dopravní nehodě na Radotínském mostě na Pražském okruhu.

Nehoda osobního a nákladního auta dnes zkomplikovala dopravu na Pražském okruhu. Kvůli odstraňování jejích následků byl ve směru k dálnici D5 byl v prvopočátku zcela uzavřen Cholupický tunel,“ uvedl Blesk.cz Hulan.

„Nyní se část dopravy odklání přilehlými komunikacemi a blokově se odbavuje doprava do tunelu,“ dodal Hulan.

Na místě zasahovali i přivolaná záchranáři. „V 9.32 hlásil řidič kamionu, který jel dálniční estakádou na R1  po Radotínském mostě, že do něj narazilo osobní vozidlo. Volající sdělil záchranářům číslo veřejného osvětlení a díky rychlé lokalizaci jsme vypravili dvě výjezdové posádky, jednu lékařskou ze Smíchova, druhou záchranářskou z Bráníka. Ti byli na místě za 9 minut od nahlášení, na místě ošetřili mladého řidiče se zraněním hlavy a hrudníku,“ uvedl mluvčí pražské záchranky Dominik Horn. 

Kamiony se srazily u Jesenice

Další nehoda na Pražském okruhu byla nahlášena necelou hodinu po bouračce na Radotínském mostě. Tentokrát se srazily dva kamiony. 

„K mnohem těžší dopravní nehodě došlo u Jesenice ve směru D5,“ potvrdil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„U nehody u Jesenice zasahovali kolegové ze Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje, kteří nás požádali v 10.25 o součinnost. V 10.33 byl vyslán vrtulník, který letěl pro 60letého těžce zraněného řidiče kamionu. Muž byl převezen do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“ okomentoval zásah Dominik Horn.