Do parku Těšnov, který se nachází v blízkosti autobusového nádraží Florenc, byl speciální kontejner Fixpoint instalován za přítomnosti vedení městské části. V pražském centru už několik takových kontejnerů existuje, jedná se tedy o rozšíření celého projektu.

Umístění kontejneru se účastnil starosta městské části Roman Petrus a další zástupci úřadu. „V okolí stanice Florenc včetně samotného parku Těšnov je bohužel zvýšený výskyt drog. Instalace kontejneru pro vhazování použitých injekčních stříkaček by měla přispět ke snížení rizika, že se někdo poraní o pohozené stříkačky,“ prohlásil starosta Petrus.

Stříkačky seberou narkomani

Nádobu na stříkačky vybírají pracovníci programu Fixpoint, kteří pocházejí přímo z řad uživatelů drog. Tito lidé budou navíc sami vyhledávat pohozené stříkačky v okolí a likvidovat je. V letních měsících koš vysypou jednou za dva dny, v průběhu zimy se kontejner bude vyprazdňovat jednou za tři dny.

Pokud však přece jen narazíte na injekční stříkačku, nikdy ji neberte do rukou a vždy volejte strážníky Městské policie hlavního města Prahy, linku 156.