Úterní počasí zaskočilo celou republiku, ale i hlavní město. Nejhůře na tom v metropoli byla městská část Praha 5, kde voda způsobila komplikace i řidičům. Například celou silnici v ulici Pod Děvínem podemlela a roztrhala.

V ulici Pod Děvínem voda podemlela silnici. Neprojedou zde auta ani veřejná doprava.
Autor: David Malík

Nejezdí tudy ani veřejná doprava. „Konvářka je vynechaná již od včerejšího večera, kdy byla silnice podemleta. Bude to trvat zhruba týden, než se silnice opraví,“ řekla Blesku tisková mluvčí Dopravního podniku Aneta Řehková.

Podle tiskové mluvčí Technické správy komunikací však ještě není jisté, kdy se silnice vrátí do původního stavu. „Opravné práce již začaly, ale zatím zjišťujeme rozsah poškození vozovky. V tuto chvíli nedokážeme říct, jak dlouho bude oprava trvat,“ uvedla tisková mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková.

Do konce týdne si ještě „užijeme”

A zdá se, že podobné komplikace mohou Pražané čekat i ve zbytku týdne. „Nejsou vyloučené takto silné bouřky, podobné těm z úterního odpoledne. Objeví se s pravděpodobností na 75 % do konce tohoto týdne v hlavním městě. K tomu se váže ještě další nebezpečí, jelikož je půda je nasycená a moc vody nepojme, tak bude odtékat dále a zaplavovat tunely či další místa,“ dodala pro Blesk meteoroložka Dagmar Honsová.

Podívejte se na radar, jak bude situace vypadat v následujících dnech. 

Fotogalerie
14 fotografií