V těchto dnech se otevírají v ulicích U Uranie a Letohradská nové třídy mateřských škol. V září  v budově bývalého Rakouského gymnázia, kterou si městská část Praha 7 pronajal od hlavního města Prahy, navíc vznikne i nová základní škola. Ta v případě potřeby bude sloužit i jako mateřská škola. Radnice v budově bývalého Rakouského gymnázia plánuje v září otevřít oba stupně základní školy.

„Plán je takový, že tam budou třídy základní školy. Bude tam určitá rezerva i pro mateřské školy, pokud by se nám stalo, že bude potřeba víc míst, tak tam vzniknou dětské skupiny,” uvedl pro Blesk.cz starosta Prahy 7 Jan Čižínský.

Mateřské školy otevírané v dubnu navýší kapacitu o 5 tříd a 109 dětí. Během podzimu bude dokončeno vybudování dalších dvou tříd a vznikne další 56 míst pro děti. Celkově se kapacita mateřských škol zvýší o 165 míst.

Zápisy do nově otevíraných školek probíhaly 16. a 17. března. Kritérii bodového hodnocení při zápisů byly: trvalý pobyt dítěte na Praze 7, věk dítěte a individuální situace dítěte.

Kritéria pro přijetí do mateřských škol
Autor: MČ Praha 7