Revizor pražského dopravního podniku klečí na ženě v tmavých kalhotách a béžové bundě, která se svíjí na zemi a prosí, aby ji pustil. Situaci, která se odehrála ve středu krátce před devátou ve stanici metra I. P. Pavlova, zachytila jedna z cestujících.

„Šla jsem z eskalátoru dolů do metra a zahlédla jsem ženu se dvěma revizory. Dohadovali se. Ze začátku jsem to neřešila a přestala sledovat, ale potom zničehonic vidím, jak ta ženská leží na zemi a jak ji přitlačuje ten revizor,“ uvedla svědkyně pro server TN.cz s tím, že se od dalšího ze svědků prý dozvěděla, že celý incident vznikl kvůli tomu, že žena neměla platnou jízdenku. „Přišlo mi to docela brutální, že jenom kvůli lístku musela být přitlačená na zem. Začala křičet, ať to natáčíme, ať je to zdokumentované,“ dodala.

Dopravní podnik: Byla konfliktní

Podle dopravního podniku revizoři požádali cestující, která jela načerno, k předložení jízdenky už ve stanici Vyšehrad. „Cestující byla od počátku konfliktní, odmítala s revizory spolupracovat, předložit občanský průkaz a všemoženě se snažila utéct, v čemž se jí revizoři snažili zabránit,“ vylíčila situaci mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Konflikt podle ní pokračoval právě do stanice I. P. Pavlova, kde oba revizoři i cestující vystoupili. Žena se prý dál snažila utéct, a tak jeden z revizorů zavolal policii se žádostí o asistenci.

„Když se jeden z revizorů snažil tělem bránit útěku černé pasažerky, bohužel došlo ke strkanici a cestující upadla na zem. I v této poloze jí revizor bránil v útěku, nicméně nepřiměřeným způsobem, za což se omlouváme,“ uvedl dopravní podnik. 

Když policisté dorazili na místo, byla už situace uklidněná. „Policisté osoby ztotožnili, žena zaplatila revizorovi pokutu za chybějící jízdenku. Žádný z aktérů nechtěl nic hlásit, policisté proto z místa odjeli,“ řekla pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Dopravní podnik případ dál interně šetří, případně z něj vyvodí důsledky.

Fotogalerie
4 fotografie