Udělal maturitu a těšil se, jak to s přáteli oslaví. Dvacetiletý Vojta vyrazil v pátek večer do pražského klubu Storm a dobře se bavil. Pak se mu ale udělalo zle. „Vojtu v klubu našel Marek B. (velký respekt) a vytáhl ho nahoru na vzduch a předal naší ochrance. Ihned jsme volali záchranku a Vojtu hlídali, doplňovali mu tekutiny a postupně mu ochlazovali organismus, tak abychom ho co nejdřív stabilizovali,“ napsal klub na svých facebookových stránkách.

Záchranáři byli vmžiku na místě. „Záchranáři vyjížděli ke zmíněnému klubu kvůli podezření na intoxikaci, to se na místě potvrdilo. Intoxikovaného 20letého muže jsme s arytmií převezli na metabolickou jednotku do vinohradské nemocnice,“ řekla Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. „Záchranka přijela rychle a s malou pomocí si do ní došel Vojta sám. Samozřejmě byl překoplej. Údajně spolkl 3 extáze. Nicméně s námi komunikoval ještě v sanitce. Blahopřáli jsme mu k maturitě a snažili se mu vysvětlit, ať na sebe dává příště větší pozor a že 3 jsou vážně moc,“ stojí v oznámení klubu ze soboty 15. června.

Tehdy ještě existovala naděje, že se z toho Vojta dostane, pak se ale naplnily ty nejčernější obavy. „Je konec, Vojtík svůj boj prohrál, už nežije,“ napsala na instagram jeho zdrcená sestra ve středu. Vojta byl podle ní nadaným fotbalistou, rozloučení proběhne na hřišti TJ Spartak Strašnice v sobotu mezi 19. a 20. hodinou. 

Toho, kdo Vojtovi drogu prodal, čekají velké problémy. Případ totiž na základě oznámení řeší od počátku týdne policie. Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Pachateli hrozí až 18leté vězení.

Fotogalerie
5 fotografií