Když Jaroslav Štolba přišel ve středu 5. června ke své dodávce zaparkované u garáží v pražských Řepích, polil ho studený pot. Zadní sklo auta totiž bylo rozbité a ještě větší šok čekal uvnitř – čtyřkolka, kterou v dodávce skladoval, byla fuč. Ihned se proto obrátil na policii. „Mohu potvrdit, že jsme přijali oznámení o odcizení čtyřkolky, ke kterému došlo dne 5. června. V současnosti se této události dál věnujeme,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Situace je ale o to horší, že zatím neznámý zloděj obral postiženého chlapce – čtyřkolka totiž patřila jednadvacetiletému Filipovi, s jehož maminkou Jaroslav už několik let žije a který odmala trpí dětskou mozkovou obrnou. Nemoc ho upoutala na invalidní vozík. Rodina chtěla, aby se i s postižením mohl realizovat a závodění na čtyřkolce ho před deseti lety opravdu chytlo. 

 

Před rokem a půl, na Vánoce 2017, pak Filip objevil pod stromečkem speciální čtyřkolku Can am DS 90, která vyšla na 115 tisíc. „Postižení je velké, má nohy u sebe a nemůže je pořádně roztáhnout, to mu způsobuje velké bolesti. Dlouho jsem hledal ideální čtyřkolku, která by Filipovi vyhovovala, a tohle byla ona,“ řekl Blesk.cz Jaroslav. Sám ji pak ještě upravoval – bylo například potřeba nainstalovat bezpečnostní pásy, aby Filip ze stroje za jízdy nespadl. Dodávka pak byla další investicí v řadě. „Abychom mohli jezdit na závody a čtyřkolku převážet, koupil jsem kvůli tomu dodávku. Speciálně jsem ji upravil, abychom se v ní i dobře vyspali,“ dodal Jaroslav. Rodině teď zbyly oči pro pláč, na drahý stroj šetřila zhruba čtyři roky.

Jaroslav o krádeži informoval na svém facebooku, kde jeho příspěvek sdílela takřka tisícovka lidí, nikdo ale zatím neposkytl informace, které by k nalezení čtyřkolky vedly. Místo toho se rodině ozval podvodník, který chtěl z rodiny mámit peníze. Pokud o případu máte informace nebo jste čtyřkolku někde zahlédli, kontaktujte pana Jaroslava na čísle 602 107 181 nebo policii na tísňové lince 158.

Fotogalerie
8 fotografií