Byty i sklepy v domě v ulici Novákových v Libni vykradli zloději v rozmezí několika dní na začátku února. Podle detektivů se pachatelé dostali k originálním klíčům od domu a jednoho bytu. „Byt je totiž pronajímán přes webovou službu a majitel předává klíče klientům buď osobně, nebo bez toho, aniž by se s nimi potkal,“ uvedl Daněk. 

„Ve druhém zmiňovaném případě to probíhá tak, že klient dostane číselný kód k zámku, který je umístěn na lampě veřejného osvětlení a je na něm klíč sloužící k otevření kovové schránky. Po otevření schránky, která je umístěná na domě, si z ní po otevření vyzvedne klíče od pronajímané nemovitosti,“ vysvětlil policejní mluvčí.

Prošmejdili sklepy

Z pronajímaného bytu zloději ukradli televizi, žehličku či fén, ale taky například dřez s pákovou baterií. Celkově tak majiteli bytu způsobili škodu přes 20.000 korun. Další byt v domě vykradli, když obyvatelé domu zapomněli klíče ve dveřích. Do bytu se vkradli ve chvíli, kdy nájemníci spali, a odnesli si peníze, bundu, mobilní telefon a další věci v hodnotě přes 50.000 korun. Nakonec ještě skupina zlodějů ukradla ze sklepů tři horská kola dohromady o ceně přes 70.000 korun.

Ve všech případech asi kradli stejní pachatelé. Kamery v domě při každém vloupání zachytily stejného muže, kterého na některých záznamech doprovází ještě jedna žena a další muž. „Je velmi pravděpodobné, že mají na svědomí všechny tři zmiňované případy. Jestliže je někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ sdělil mluvčí policie. Podezřelým hrozí až pět let vězení. Policisté pátrají také po ukradených kolech. Zveřejnili jejich fotografie a prosí kohokoli, kdo by kradená kola někde viděl, aby také zavolal na bezplatnou linku 158.

Fotogalerie
8 fotografií