K neštěstí došlo v pátek kolem jedenácté v noci - jen chvíli poté, co pacient ve vinohradské nemocnici postřelil další dva, kteří s ním leželi na pokoji. Střelec přijel do Roztovské ulice ve Vršovicích na tmavém skútru, motorku nechal před barem, kde došlo k hádce, údajně se pohádal se ženou, kterou znal. Spor ale vygradoval natolik, že vytáhl brokovnici, kterou měl u sebe, z ní dvakrát vystřelil do vzduchu a pak do okna restaurace. 

Jen obrovským štěstím projektil nikoho nezasáhl! Roztříštěné sklo však lehce zranilo tři lidi. Hosté restaurace zachovali duchapřítomnost, podle agentury Aktu.cz okamžitě vyběhli ven a nebezpečného střelce zpacifikovali - drželi ho až do příjezdu policistů. Muž údajně nadýchal přes jedno promile alkoholu. U sebe měl navíc ještě pistoli, tu ale nestihl použít.

„Kriminalisté z oddělení vražd s osmačtyřicetiletým mužem zahájili trestní stíhání pro trestný čin těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za což v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. V souvislosti s tímto případem bude podán podnět na jeho vzetí do vazby,“ informovali policisté v neděli na Twitteru.