Od roku 2017 vychytralému zlodějíčkovi jeho krádeže procházely. Našel si totiž jen těžko uvěřitelný způsob, jak si vydělat, aniž by musel poctivě pracovat. Ve svém promyšleném plánu využíval jako občan Evropské unie nejrůznější evropská letiště, včetně toho pražského. Na to cizinec přiletěl jen na několik hodin, přičemž ho vůbec neopustil. Po výstupu z letadla se totiž vydal obrážet obchody v bezcelní zóně, kde si prohlížel zboží a rafinovaně ho ukrýval pod kabát.

„I přestože je zboží ve všech prodejnách elektronicky chráněno před odcizením, pokaždé muž využil předem připravený a velmi sofistikovaný systém, který zabránil prodavačkám odhalení krádeže,“ popsala mluvčí policejního prezidia Eva Kropáčová. Nakradené zboží si vždy uložil do příručního zavazadla a do obchodu se ještě několikrát vrátil pro další kořist. Pak v klidu počkal na předem rezervovaný let a z Česka odletěl. Prodavačky na krádež přišly až později, proto se muže nepodařilo hned zadržet. 

Podobný plán uskutečnil zloděj i v pondělí 12. února, odletět už ale nestihl. Číhali na něj totiž policisté, kteří při vyšetřování zjistili jeho totožnost, díky čemuž také věděli, kdy přiletí. „Policisté cizince zadrželi krátce před odbavením a odletem do jeho země. V kufru nalezli jen před pár okamžiky odcizené parfémy, pocházející z jedné z prodejen,“ popsala mluvčí. Hříšník se ke všem krádežím přiznal, škoda se jen na pražském letišti vyšplhala na téměř 200 tisíc! Za trestný čin krádež mu hrozí až pětileté vězení. Vzhledem k tomu, že muž podle policistů nejspíš kradl i na dalších letištích v Evropě, informují o jeho zadržení i další státy Evropské unie.

Fotogalerie
8 fotografií