Je konec! Pánové, kteří s oblibou navštěvovali nevěstinec v Praze 6, mají utrum. Policie obvinila čtyři jeho „šéfy“ z kuplířství. Třem obviněným ženám a jednomu muži ve věku od 24 do 44 let hrozí až osmileté vězení.

„Prošetřováním se kriminalistům podařilo zjistit a zadokumentovat desetiměsíční fungování podniku,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan. Podle něj provozovatelé nevěstinců mnohdy vykořisťují dívky poskytující sexuální služby. Ve valné většině se dívky musí o svůj výdělek se svými „zaměstnavateli“ dělit rovným dílem a tak tomu bylo i v tomto případě, dodal.

Kuplíři se jednání podle policie dopouštěli jako organizovaná skupina a popsaným jednáním si přivodili značný prospěch - během deseti měsíců to bylo až pět milionů. Kriminalisté zároveň obviněným zajistili dvě osobní auta v celkové hodnotě 600 000 korun a na účtech či v hotovosti zajistili přes dva miliony korun. „V případě, že budou obvinění pravomocně odsouzeni, propadne s největší pravděpodobností tento majetek státu,“ uzavřel Hulan.

Video
Video se připravuje ...

Policisté odhalili kuplířství. Policie České republiky

Fotogalerie
12 fotografií