Celý případ se začal řešit na základě uveřejnění informací samotnou herečkou na Facebooku. Podle jejího tvrzení se do baru dostavila s přítelem ve středu asi v 1:30 ráno s tím, že si chtěla vzít pivo s sebou. Na místě byl tou dobou barman a další hosté, kteří měli na tento požadavek dle informací Kateřiny D. reagovat vulgárně, načež došlo k potyčce.

„Dva chytili Honzu (přítele – pozn. red.), dva mě povalili na zem a začali do mě kopat. Při tom se smáli a říkali Honzovi‚ tak a teď se podívej, hrdino, co uděláš, chudáku‘,“ popsala v příspěvku na sociální síti mladá herečka.

Redakce Blesk.cz provozovnu na Vinohradské ulici navštívila a hovořila s barmanem, který měl onu noc službu. Jeho verze příběhu se ale liší. „Přišla sem asi ve dvě ráno, už byla opilá. Byl jsem tu já, kluk, co chodí z práce utahaný a usne na baru, a pak ještě jeden. Dorazila a chtěla nalít. To jsem odmítl kvůli tomu, jak byla opilá a co tu vyvedla minule,“ uvedl muž, který nechtěl být jmenován. Odkazoval tím na incident, jenž se podle něj přihodil o týden dříve. Tehdy prý tatáž žena vypila na toaletách lahev tvrdého alkoholu. „Pak ji dala na bar prázdnou a chtěla, ať ji vyhodím. To jsem ale odmítl, protože bych kvůli tomu mohl mít problémy u šéfa,“ popsal muž.

To, že ve středu došlo k napadení, barman popřel. „Když odcházela, tak spadla a bouchla se. Hrál jsem hru na mobilu, tak nevím, jestli o stůl nebo o fotbálek. Začala být pak hysterická a rukou rozmazávala tu krev po zemi, aby to vypadalo, že jí je víc. Její přítel byl ještě v pohodě, ale nahoře nad klubem už ne,“ uvedl. Policisté jim pak prý dali dýchnout, přičemž alkohol v krvi měl i barman - podle svých slov vypil dvě piva a tři panáky. Ženu pak záchranáři odvezli do vinohradské nemocnice s poraněním hlavy.

Okolí baru na Vinohradské. Vstup do něj se nachází v průchodu do vnitrobloku.
Autor: Redakce Blesk.cz

Jak se celý nepříjemný incident ve skutečnosti odehrál, v tuto chvíli stále není oficiálně jasné. Případu se věnuje policie. „Případ policisté prověřují jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví ze strany dosud neustanovených pachatelů. Podstatné také je, že na základě dosud známých skutečností není v tuto chvíli nikdo v rámci tohoto případu v postavení podezřelého nebo obviněného,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Práci policistů ztěžuje také fakt, že kamera, jenž je v baru umístěna, podle nich prostor pouze monitoruje, žádný záznam, který by do celého případu vnesl světlo, tak neexistuje.

Stranu policie ve svém příspěvku na Facebooku Kateřina D. také hanlivě okomentovala s tím, že strážci zákona zasahovali neadekvátně a mimo jiné osočovali jejího přítele. Její příspěvek sdílely tisíce lidí a další stovky ji v komentářích podpořily. Na sociální síti se dokonce objevila i fiktivní událost na podporu této herečce.

Fotogalerie
9 fotografií