Otřesný případ šetřili od začátku června pražští kriminalisté. Dva muže v Žerotínově ulici na Žižkově totiž večer bezdůvodně napadl agresivní muž, který se předtím pohádal s rodinou. „Nejprve zaútočil na muže, který okolo projížděl na skateboardu a skopl ho z něj. Pak začal poškozeného po ulici honit se slovy, že ho zabije, přičemž ho častoval nadávkami kvůli jeho světlé barvě pleti,“ popsal děsivý útok policejní mluvčí Jan Daněk. Napadený pak schytal několik ran pěstí a taktak se vyhnul dlažební kostce, kterou po něm útočník hodil, podařilo se mu ale prchnout dřív, než se stalo něco horšího.

Druhý muž, který právě procházel kolem, takové štěstí neměl. „Agresor jej kopl do hlavy, v důsledku čehož došlo k jeho nekontrolovatelnému pádu na zem a zranění. Poškozený skončil po napadení v nemocnici v umělém spánku se zlomenou čelistí a krvácením do mozku,“ popsal Daněk. Musel být operován a jeho léčení potrvá měsíce.

Policistům se po několikatýdenní práci podařilo najít podezřelého. Je jím 24letý muž s bohatou trestní minulostí. Zadrželi ho v úterý 25. září a muž se k oběma napadením přiznal. „Následně vyšetřovatel zahájil jeho trestní stíhání pro trestné činy těžké ublížení na zdraví a výtržnictví, za což mu hrozí až deset let pobytu za mřížemi,“ popsal Daněk. Muž je nyní ve vazbě.