Řidič od dealera ještě před příchodem kriminalistů totiž převzal sáček s pervitinem. Když oba muže přišla policie zkontrolovat, řidič MHD značně znervózněl a poprosil, zda by si nemohl zkontrolovat autobus, že za chvíli vyráží s cestujícími do pražské zoo, kam naštěstí neodjel. To mu muži zákona povolili.

Do zoo neodjel

„Kriminalisté si ale všimli, že se řidič poměrně dlouho zdržel u levého předního kola. A tak se zajímali o to, co tam tak dlouho dělal. Při tom našli na pneumatice odloženou krabičku od cigaret, naditou krystalickou látkou v plastovém obalu,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„Vytěžením řidiče kriminalisté zjistili, že se jedná o víc jak padesát gramů pervitinu. Na základě toho podrobili řidiče testu na přítomnost drog, který byl pozitivní a detekoval přítomnost právě pervitinu,“ uvedl Hulan.

Hrozí mu 8 let natvrdo

Řidič autobusu je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, obecné ohrožení ve stadiu pokusu a přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

„Pozornosti kriminalistů neunikne ani zmiňovaný dealer, neboť dle vyjádření řidiče autobusu to byl právě on, kdo drogu přinesl a řidiči autobusu ji po předchozí domluvě nabídl k prodeji,“ dodal mluvčí pražské policie.

Podívejte se, co řidič MHD o drogách řekl:

„Dotčený řidič byl okamžitě postaven mimo službu. DPP bude dále v tomto případě samozřejmě postupovat dle zákoníku práce. Čekáme na oficiální závěry od policie. Dle pracovního řádu řidič pochopitelně nesmí nastoupit na směnu pod vlivem psychotropních látek. DPP namátkově mezi řidiči provádí orientační vyšetření dechovou zkouškou a orientační vyšetření na jiné návykové látky,“ uvedla k situaci mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Fotogalerie
9 fotografií