Událost se odehrála v pátek 7. září ve večerce v Černokostelecké ulici. Neznámý útočník sem přišel krátce po 14:00, kupoval si dvě krabičky cigaret a pití. Následně začal obcházet kolem a nahlížel do různých směrů, zřejmě aby se přesvědčil, že je s prodavačkou uvnitř o samotě.

„Ze svého batohu muž vytáhl teleskopický obušek a nečekaně s ním udeřil prodavačku do spánku. Ta se navzdory tvrdému zásahu začala bránit, ‚teleskop‘ chytila do ruky a nechtěla ho pustit. Agresora její obrana rozčílila natolik, že ji ještě několikrát udeřil pěstí do obličeje. Následně ženu strhl na zem a začal na ni křičet, že chce peníze. Zraněné se podařilo uniknout do vedlejší místnosti, kde začala volat o pomoc. Podezřelý si mezitím vzal z pultu cigarety a jako by se nic nestalo, obchod opustil,“ popsal otřesný případ mluvčí policie Jan Rybanský.

Na základě dalšího vyšetřování se podařilo zjistit, že neznámý muž večerku navštívil téhož dne několikrát už před samotným útokem. Zřejmě se tím na přepadení připravoval. Kriminalisté vyzývají veřejnost, aby agresora pomohli vypátrat. Pokud máte jakékoliv informace k případu, volejte linku 158.

Fotogalerie
13 fotografií